nieuws

‘Cowboys’ jagen op groene daken

bouwbreed

‘Cowboys’ jagen op groene daken

Groene daken winnen aan populariteit, maar worden tegelijkertijd bedreigd door cowboys, gebrek aan kennis en misverstanden. “Architecten vragen steeds meer om groene daken. Soms heb ik het gevoel dat we heel Nederland doen”, zegt Grad van Heck, directeur van het bedrijf Groendak.

De concurrentie is groot. Marges staan onder druk en bovendien klooien sommige dakdekkers maar wat aan, waarschuwt Van Heck. “Die denken: ik gooi mijn dak een beetje omhoog en doe er een beetje groen op. Maar het maken van een groen dak dat water kan bergen, is echt een vak.” André van den Engel, adjunct-directeur van branchevereniging Vebidak onderschrijft dat. “Soms groeien de wortels door de daken. Dat leidt tot lekkages. Maar gelukkig worden deze beginnersfouten steeds minder gemaakt. Cowboys zullen er altijd zijn.”

Lees morgen het achtergrondverhaal in Cobouw over de aanleg van groene daktuinen

Reageer op dit artikel