nieuws

Bouwfoto van de Dag: Baksteensculptuur weer terug

bouwbreed

Bouwfoto van de Dag: Baksteensculptuur weer terug

Veilig vastgezet in een stalen frame is het Wall Relief No 1 van de Britse beeldhouwer Henry Moore vrijdag op weg naar zijn nieuwe bestemming aan het Weena in Rotterdam. Of liever gezegd zijn oude plek, want sinds 1955 maakte de baksteensculptuur onderdeel uit van de gevel van het voormalige Bouwcentrum.

Dat moest wijken voor de ontwikkeling van het project First Rotterdam, recht tegenover het Centraal Station. Tijdens de bouw is het 180 ton zware metselwerk tijdelijk opgeslagen geweest buiten de bouwplaats. Het reliëf wordt aan de zijde van het Weena opgenomen in de gevel van First.

De bouwcombinatie, bestaande uit Boele & Van Eesteren en Wessels Zeist, manoeuvreert het monument de komende weken in de juiste positie.

Reageer op dit artikel