nieuws

Aanklager getuige in zaak Nijhoff

bouwbreed Premium

Aanklager getuige in zaak Nijhoff

Nijhoff Grindmaatschappij heeft een officier van justitie opgeroepen als getuige in de rechtszaak die het bedrijf aanspande tegen de provincie Overijssel.

Volgens André Gaastra, de advocaat van Nijhoff, vond het Openbaar Ministerie dat het bedrijf niets te verwijten viel. “Wij willen graag duidelijk maken dat het Openbaar Ministerie heel anders over de zaak dacht dan de provincie.”

De onderneming en de provincie liggen al sinds 2002 met elkaar overhoop. Het bedrijf heeft volgens Overijssel duizenden tonnen slib en fijn zand, die ernstig vervuild waren met koper en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s), verkocht. Daarom trok de provincie in 2010 de milieuvergunning van het bedrijf in. Een jaar later besloot de Raad van State dat dit terecht was. Het bedrijf werd stilgelegd.

De leverancier van secundaire bouw- en grondstoffen is naar eigen zeggen structureel tegengewerkt, publiekelijk zwartgemaakt en onrechtmatig behandeld “vanuit het provinciehuis” en eist genoegdoening.

De provincie Overijssel meldde eerder dat het “geen enkele grond” ziet voor de aantijgingen van het bedrijf.

Reageer op dit artikel