nieuws

Sigma helpt Staatsbosbeheer kasteel in Baarn opknappen

bouwbreed

Staatsbosbeheer laat het rijksmonumentale kasteel Groeneveld in Baarn in historische kleuren opschilderen met S2U Allure Gloss van Sigma Coatings.

Schildersbedrijf De Jongh uit Waardenburg/Den Haag kon voor de kleursoorten de codes gebruiken van monsters die bij de vorige renovatie zijn gemaakt. De zandkleur en het gebroken wit wijken wat af van wat eerder werd gebruikt. De schakeringen van de nieuwe kleuren wijken enigszins af van het resultaat van de vorige schilderbeurt. Dat is volgens het schildersbedrijf bewust gedaan om het kasteel wat beter bij de huidige tijd te laten passen. Sigma S2U Allure Gloss heeft dit jaar het Dubokeur-certificaat ontvangen. Staatsbosbeheer verwacht dat de nieuwe verf langer meegaat zodat een volgende schilderbeurt langer kan worden uitgesteld. Mede daardoor dalen de exploitatiekosten van het kasteel. Door het ‘groene’ karakter pakt de verf minder nadelig uit voor de natuur en het milieu. Het werk aan het kasteel moet binnenkort gereed zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels