nieuws

Siemens en Mitsubishi bundelen staaldivisies

bouwbreed

Siemens en Mitsubishi bundelen staaldivisies

Siemens en Mitsubishi Heavy Industries (MHI) voegen hun metaalactiviteiten samen. De twee bedrijven willen in januari 2015 een joint venture oprichten waarin al hun ijzer-, staal- en aluminiumproducerende onderdelen worden ondergebracht. Het hoofdkantoor van het nieuw te vormen bedrijf, dat circa 9000 werknemers telt, komt in het Verenigd Koninkrijk.

MHI krijgt 51 procent van de aandelen in de joint venture, Siemens de overige 49 procent. De ingreep is volgens de partijen ingegeven door de “moeilijke marktklimaat en de hoge prijzendruk”. 

Siemens maakte gisteren ook bekend dat het de energieactiviteiten van het Britse Rolls Royce gaat kopen voor 950 miljoen euro. Het concern zou bovendien hengelen naar de energiepoot van het Franse Alstom.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels