nieuws

Techniek lonkt naar jeugd

bouwbreed

Techniek lonkt naar jeugd

ChemProjects, onderdeel van de ChemGroep, probeert jongeren te interesseren bewegen voor een loopbaan in de techniek. Hiervoor is een digitaal testlokaal ingericht dat jongeren helpt bij het maken van een geschikte beroepskeuze. Op meer plaatsen wordt strijd tegen jeugdwerkloosheid gekoppeld aan promotie van technische beroepen.

In het Twentse Heim wordt morgen het Technieklokaal geopend, een initiatief van de Stichting Bevordering Techniek onderwijs Twente. Deze is opgericht door gemeente Hengelo, het Techniekmuseum Heim en de Industriële Kring Twente. Doel: voorlichting geven aan jongeren over techniek en over mogelijkheden voor opleidingen en werk in de technische sector.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels