nieuws

Minister: treurt niet om Leiden en Dordrecht

bouwbreed

Minister: treurt niet om Leiden en Dordrecht

Minister Schultz wordt niet droevig van het gebied tussen Leiden en Dordrecht.

Architect Adriaan Geuze noemde dat gebied “een aaneengesloten stad, zonder begin en einde, waar lukraak kassen, bedrijventerreinen, windmolens, flarden oud landschap en geluidswallen door elkaar heen staan”. Schultz is het daar niet mee eens. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen over leegstand en bedrijventerreinen van de SP mede naar aanleiding van een artikel in Cobouw. De minister spreekt over een “hoogstedelijk gebied waarin diverse functies samenkomen.”

De Tweede Kamer vergadert woensdag over ruimtelijke ordening. Schultz wil zich niet met gemeenten bemoeien.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels