nieuws

Rechtbank wijst claim Blauwestad af

bouwbreed Premium

De rechtbank in Groningen heeft een claim van de provincie Groningen rond het project Blauwestad afgewezen.

De provincie startte in de zomer van 2012 de procedure om een schadevergoeding te krijgen van BAM en Ballast Nedam. De provincie was van mening dat de twee bouwers verplicht waren elk honderd bouwkavels af te nemen bij uittreding van het project. Groningen zou een claim van enkele tientallen miljoenen euro’s bij de bouwbedrijven hebben neergelegd.

Ballast Nedam en BAM vinden dat zij in 2007 met toestemming van de provincie “rechtsgeldig zijn uitgetreden” en zich hebben gehouden aan de afspraken die destijds zijn gemaakt. De rechter geeft de bouwers nu gelijk. “Er is geen juridische grondslag gebleken op basis waarvan de provincie de financiële risico’s die zij ter zake van de ontwikkeling van Blauwestad op zich heeft genomen, al was het maar ten dele, kan afwentelen op de in dit geding betrokken private partijen”, luidt het vonnis. Tegen de uitspraak is nog een hoger beroep mogelijk.

Reageer op dit artikel