nieuws

Pensioenen helpen woningmarkt

bouwbreed Premium

Het aflossen van hypotheken met een deel van de pensioenpremie heeft een positief effect op de woningmarkt. Dat verwacht staatssecretaris Klijnsma (sociale zaken) in een voortgangsbrief over deze mogelijkheden.

Het kabinet onderzoekt momenteel de mogelijkheid dat werknemers een deel van hun pensioenpremie of hun pensioenaanspraken inzetten om de eigen woningschuld te verlagen. Uit dit onderzoek blijkt dat dergelijke extra aflossingen op termijn leiden tot meer transacties op de woningmarkt. Bovendien krijgen huishoudens wier hypotheek nu onder water staat, meer mogelijkheden om te verhuizen. Daarnaast verwacht de staatssecretaris een lichte stijging van de huizenprijzen doordat men pensioengelden gebruikt om een duurdere nieuwe woning te financieren.

Reageer op dit artikel