nieuws

Parcom steekt geld in offshore-startup Barge Master

bouwbreed Premium

De Nederlandse offshore-startup Barge Master krijgt een investering van 20 miljoen euro van Parcom, de investeringsmaatschappij van Nationale-Nederlanden.

Het bedrijf heeft een installatie tussen het schip en de kraan ontwikkeld dat met sensoren de deining van de golfen compenseert zodat de last aan een kraan stil blijft hangen. Daardoor is het mogelijk om ook bij golfhoogtes van meer dan 3 meter door te werken.

Het gebruik van een mobiele kraan kan volgens eerste grote klant Shell twintig vaste platformkranen vervangen.

Met het geld van Parcom bouwt het bedrijf nieuwe installaties. In 2010 stapte de voormalige directeur-eigenaar van Mammoet, Frans van Seumeren, als investeerder in. Volgens Het Financieele Dagblad investeerde hij tot nu toe 15 miljoen euro in de start-up. Van Seumeren blijft bij Barge Master betrokken.

Oprichter Martijn Koppert, die zijn carrière begon bij BAM International en ook bij Smit werkte, blijft bestuursvoorzitter.

Reageer op dit artikel