nieuws

Metaglas maakt ‘elektrisch balustraderaam’

bouwbreed

Tot 3500 millimeter breed maakt Metaglas zijn verticaal schuivende ramen van het type Methermo XL. De Tielse fabrikant maakt ze voor elk project op maat.

De Methermo XL bestaat uit twee glaspanelen waarvan het bovenste deel met behulp van een elektrische buismotor naar beneden schuift. Zo ontstaat in de open stand een glazen balustrade. Een woonkamer vormt zo in de voorstelling van de producent een soort balkon. De fabrikant zegt ook een versie te kunnen leveren waarin het glas ook naar boven schuift. Metaglas vat het HR++-glas van de ramen in eenvoudige slanke aluminium profielen die voor een maximale transparantie zorgen en voor een maximale toetreding van daglicht. In de woorden van de producent is het een nieuw product wat in die vorm nog niet bestond.

Metaglas ontwikkelde de Methermo XL voor de transformatie van het gebouw De Admiraliteit aan de Admiraliteitskade in Rotterdam. U-Vastgoed en ABB Ontwikkeling vroegen Metaglas een alternatief te bedenken voor de standaard kantoorramen die vaak niet open kunnen en eveneens vaak de toetreding van daglicht hinderen. De kantoorkamers van De Admiraliteit maken plaats voor 658 zelfstandige woonstudio’s van 20 tot 55 vierkante meter groot. Het project voorziet verder in 250 parkeerplaatsen, achthonderd fietsparkeerplaatsen en vijfhonderd bergingen. Het ontwerp komt van Klunder Architecten uit Rotterdam.

Reageer op dit artikel