nieuws

Gronings Simon Benus Bouw overgenomen door Hegeman+

bouwbreed Premium

Hegeman+ neemt een meerderheidsbelang in Simon Benus Bouw. De bedrijven gaan onder meer samen aardbevingsbestendige woningen produceren. “We verwachten de komende tijd een hoop werk in Groningen”, zegt directeur Leo Hegeman van Hegeman+.

De Groningse bouwer wordt omgedoopt tot Hegeman+Noord. Simon Benus uit Stadskanaal werd in maart dit jaar failliet verklaard. Een maand later maakte het bedrijf een doorstart met twintig medewerkers. “Dat zijn er inmiddels drie meer”, zegt directeur-eigenaar Walther Hesselink van Simon Benus, die het bedrijf samen met enkele financiers en een bank overnam. Toch is het voor de woning- en utiliteitsbouwer lastig om mee te dingen naar grote projecten. “Dan ben je al snel te klein. Nu we onderdeel zijn van een groter geheel, wordt het makkelijker om groot werk aan te nemen. Mooi, want er komt heel wat aan.”

De bouwvraag in de provincie Groningen is fors gegroeid, blijkt ook uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de eerste maanden van dit jaar werden al 69,5 procent meer bouwvergunningen voor nieuwe woningen afgegeven dan in heel 2013.

Dat is ook Hegeman opgevallen. Het bedrijf probeerde vorig jaar al een vestiging in Groningen op te zetten. “We hebben al bedrijven in Drenthe, maar willen toch lokaal aanwezig zijn.” Na de doorstart werkte Simon Benus al samen met dochterbedrijf Nimberg. “Die samenwerking breiden we nu uit.” Behalve grote projecten verwacht Hegeman ook veel van het herstellen van aardbevingsschade en aardbevingsbestendig bouwen. “Dat is één van de redenen waarom wij Groningen interessant vinden.”

Wat Hegeman betaalt voor Simon Benus houden beide directeuren voor zich. “Ik heb mijn investering weer terug”, zegt Hesselink. Hij blijft aandeelhouder. Volgens Hegeman gaat het niet om grote bedragen. “Ik denk dat wij Simon Benus meer te bieden hebben dan zij ons.”

Reageer op dit artikel