nieuws

FNV Bouw: Bouwvakkers A15 onderbetaald

bouwbreed Premium

Vijftig bouwvakkers die werken aan de verbreding van de A15 bij de Botlekbrug krijgen te weinig betaald. Althans, dat meldt FNV Bouw.

De bouwvakkers geven volgens de vakbond aan dat ze “zelfstandig van tekening timmeren”. Dat houdt in dat ze Timmerman 1 zijn, stelt FNV Bouw. “Daarbij hoort een bruto uurloon van 14,91 euro. Ze ontvangen maar 12,91 euro.” Bovendien werken de mannen, in dienst van onderaannemer Betel Infra, onder zeer onveilige omstandigheden onder hoge tijdsdruk. “Ze draaien weken van 10, 12 uur per dag, met uitschieters tot wel 92 uur per week”, aldus de vakbond.

FNV Bouw gaat de hoofdaannemers, Ballast Nedam, John Laing, Strabag en Strukton (consortium A-Lanes), om opheldering vragen.

Reageer op dit artikel