nieuws

CFV slaat plank mis volgens Trudo

bouwbreed Premium

Trudo lijdt helemaal geen grote verliezen op de woningen die het heeft gerealiseerd in het Klokgebouw en de Lichttoren. Dat stelt de Eindhovense woningcorporatie in een reactie op de Toezichtbrief die ze ontving van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV).

Die waarschuwt Trudo in verband met vermeende grote verliezen op het Klokgebouw en de Lichttoren. Trudo denkt hierover compleet anders maar heeft geen behoefte om daar in het openbaar een debat over te voeren, zo stelt de corporatie. Niettemin geeft die een rekenvoorbeeld over het Klokgebouw om het meningsverschil met het CFV enigszins te illustreren.

Het CFV hanteert voor zijn berekeningen de taxatiewaarde bij verkoop ultimo 2013. Het hieruit volgende verlies bestaat volgens Trudo echter niet omdat verkoop helemaal niet aan de orde is. “Het Klokgebouw wordt keurig verhuurd en de verwachte opbrengsten compenseren ruimschoots de investering.”

Reageer op dit artikel