nieuws

Bouwers helpen jong Rotterdam aan het werk

bouwbreed Premium

Dura Vermeer en VolkerWessels hebben besloten flink te gaan meewerken aan Talent voor Rotterdam. Een programma om jongeren met een achterstand vooruit te helpen. De ambitie is de komende drie jaar 270 leer-werktrajecten te realiseren. Dura Vermeer en VolkerWessels hebben de handen ineen geslagen om vijftien stage- en werkplaatsen te kunnen aanbieden.

Verschillende andere bouwbedrijven, waaronder BAM, leveren een kleinere bijdrage en ook corporaties nemen leerlingen op voor technische beroepen.

Bouw en techniek zijn belangrijke richtingen binnen het programma. Andere mbo-opleidingen die meedraaien zijn onder meer zorg, detailhandel, sport en groen. Gekeken wordt nadrukkelijk naar sectoren waar de markt om handen vraagt en de betrokken jongeren een bijdrage kunnen leveren.

De Stichting Talent voor Rotterdam is een samenwerkingsverband van werkgeversclubs, onderwijsinstellingen en woningcorporaties. De corporaties stellen woningen beschikbaar die als leerlingwerkplaats kunnen dienen. Ook zorgen ze voor huisvesting van de leerlingen.

Dat laatste is een opvallend aspect dat de organisatie echter als noodzakelijk beschouwt, licht projectmanager Frank Köster toe. De kandidaten zijn 18 jaar of ouder en wonen al zelfstandig. Helaas veelal niet onder omstandigheden die optimaal zijn om hun leven op de rails te krijgen, zo schetst hij.

De Rotterdamse wethouder Maarten Struijvenberg gaf het officiële startsignaal voor de website Talent voor Rotterdam. Hij verklaarde het ambitieuze programma te zien als “een belangrijke maatschappelijke investering die zich terugverdient”.

Lees meer over Talent voor Rotterdam

Reageer op dit artikel