nieuws

Blok: Veel draagvlak sterkere positie consument

bouwbreed Premium

Het publiek zong de jarige minister Blok toe. Na afloop van het congres over het bouwstelsel en de positie van de consument moest hij snel weer door. De vragen van de verslaggever beantwoordt hij schriftelijk.

Wat is uw boodschap aan de consumentenorganisaties die zich onvoldoende gehoord voelen in deze discussie?

“Diverse consumentenorganisaties praten mee over het beleid in verschillende overlegplatformen. In de consultatie op het wetsvoorstel hebben deze partijen ook van zich laten horen. Ik constateer dat er juist meer aandacht is voor bouwconsumenten en hun positie in het beleid en de regelgeving. Politiek en maatschappelijk is er bovendien veel draagvlak voor de voorstellen om de positie van bouwconsumenten te versterken. Verder heb ik opdracht verstrekt aan consumentenorganisaties om mee te denken over beleidsvoorstellen. Suggesties om de stem van consumenten in het beleid de plek te geven die het verdient zijn welkom.”

Kennelijk is dat niet genoeg voor de Woonbond die het congres dat voor een belangrijk deel in het teken stond van die bouwconsument, boycotte. En ook Vereniging Eigen Huis was afwezig. Wat vindt u daarvan?

“Ik begrijp niet waarom de Woonbond de gelegenheid niet te baat neemt om op een congres met bouwende partijen haar boodschap over het voetlicht te brengen. Een gemiste kans. Overigens dragen Vereniging Eigen Huis en Vacpunt Wonen wel bij aan het beleid in het algemeen en het congres van deze week in het bijzonder. Deze partijen zijn de belangrijkste vertegenwoordigers van de bouwconsument die in mijn beleid centraal staat.”

Lees verder: ‘Ik kan het niet alle partijen naar de zin maken

Reageer op dit artikel