nieuws

Avenue2 onderzoekt overtreding arbeidstijdenwet

bouwbreed Premium

Avenue2 onderzoekt overtreding arbeidstijdenwet

Strukton en Ballast Nedam stellen een eigen onderzoek in naar de gang van zaken rond naleving van de Arbeidstijdenwet bij Avenue2. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een externe partij. Avenue2 is de projectorganisatie van Strukton en Ballast Nedam die de integrale gebiedsontwikkeling A2 Maastricht realiseert.

Aanleiding voor het onderzoek is dat twee medewerkers van het project Avenue2 op 8 november zijn gehoord door de Inspectie SZW in het kader van onderzoek dat betrekking heeft op de arbeidstijden.

Strukton en Ballast Nedam zeggen groot belang te hechten aan het naleven van geldende wet- en regelgeving. Uit de uitkomsten van het onderzoek zal blijken of wijziging in de manier van werken moet worden aangebracht.

Volgens Limburgse bronnen is er nu iets fout met de urenregistratie van Portugese arbeiders, die feitelijk veel langer werken dan geregistreerd wordt. De Inspectiedienst heeft daarover proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie is mede daarom eveneens een onderzoek begonnen naar fraude dan wel valsheid in geschrifte over de urenregistratie. Volgens dezelfde Limburgse bronnen hebben twee managers daarvoor enige tijd vastgezeten. Het OM wil dat niet bevestigen.

Eerder al kwam het project al in opspraak omdat de Ierse detacheerder Atlanco, die zo langzamerhand in heel Europa een slechte naam heeft opgebouwd, Portugese arbeiders maandelijks 1000 euro rekende voor reis- en verblijfskosten. Na hevige protesten werd door Avenue2 alsnog een deel van dat geld terugbetaald. De combinatie heeft overigens altijd volgehouden dat hen juridisch niets te verwijten viel. Ook toen kwam naar voren dat er te lange dagen werden gemaakt. Avenue2 beloofde toen beterschap.

Reageer op dit artikel