nieuws

Vouw maakt weefgevels voor parkeergarages 3D

bouwbreed Premium

Vouw maakt weefgevels voor parkeergarages 3D

3D-gevels van een stalen weefelementen. Die kunnen gebouwen als parkeergarages eenvoudig meer cachet geven. Het Duitse bedrijf Haver & Boecker maakt sinds jaar en dag netwerkgevels. De kunst van het vouwen is echter nieuw en wordt geïntroduceerd op Bau 2015.

Het vouwen geschiedt per element, met een speciaal daarvoor ingerichte machine. Er komen geen mallen aan te pas. Daardoor kan de ontwerper de plaatsing en scherpte van de vouw binnen bepaalde grenzen zelf bepalen, zodat hij een vrijgevormde gevel kan realiseren.

De elementen worden gemaakt uit vierkanten of rechthoeken. Uiteraard verliezen die door het vouwen hun haakse hoeken ten opzichte van het grondvlak. De elementen zijn echter zo flexibel, dat ze in het werk eenvoudig een beetje kunnen worden verwrongen tot ze op hun plek passen.

De vouwmethode is vooral geschikt voor eenvoudiger, richtingloze weefsels.

Reageer op dit artikel