nieuws

Verkoop trekt vooral aan van vrijstaand pand

bouwbreed Premium

Verkoop trekt vooral aan van vrijstaand pand

De verkoop van vrijstaande woningen is in oktober vergeleken met dezelfde maand vorig jaar met 50,5 procent toegenomen. Voor geen van de woningtypen is de belangstelling zo toegenomen.

Bij het Kadaster nam de registratie van verkochte vrijstaande koopwoningen met 360 toe. In oktober dit jaar vonden 1526 transacties plaats. Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris de verkoop bij het Kadaster laat inschrijven.

In oktober registreerde het Kadaster 14.353 verkochte woningen. Het aantal is een toename van 44,6 procent ten opzichte van najaar 2013.

De cijfers van het Kadaster laten zien dat het verkochte aantal woningen in alle provincies stijgt. Het hoogst ligt het tempo in Flevoland, waar vorige maand 423 woningen van eigenaar veranderden. De groei ten opzichte van een jaar geleden bedraagt bij de Flevolanders 68,9 procent. Drenthe maakt – met een stijging van 19,3 procent – minder haast. In die provincie werden 392 panden verkocht. In Zuid-Holland vinden traditioneel de meeste transacties plaats: in oktober 2751. Noord-Holland kwam vorige maand tot 2576 verkopingen.

Het aantal verstrekte hypotheken nam in oktober met ruim een derde toe tot 20.179. De groei ten opzichte van september bedroeg 10,6 procent.

Het aantal executieveilingen ligt met 216 op een niveau dat in oktober gebruikelijk is. Na de zomer en de zwakke maand september trekt het aantal executies in oktober gewoonlijk sterk aan.

Meer cijfers over het aantal verkochte woningen op de site van het Kadaster 

Reageer op dit artikel