nieuws

Verkoop offshore-tak dempt verlies Ballast Nedam

bouwbreed Premium

Verkoop offshore-tak dempt verlies Ballast Nedam

Ballast Nedam rekent dit jaar op een operationeel verlies van tussen de 35 en 45 miljoen euro. Het verlies wordt gedempt door de verkoop van de offshore-tak aan Van Oord.

Het bouwconcern maakte de verkoop vanmorgen bekend. Hoeveel Ballast Nedam exact krijgt voor de offshore-activiteiten maakte de onderneming niet bekend. Het gaat volgens de bouwer om “een significante boekwinst”. Van Oord neemt de activa van Ballast Nedam Offshore over, alsmede de staf van de ontwerp-, inkoop, bouw- en installatieafdeling, het hefschip Svanen en het project Westermeerwind over. Met de overname versterkt het baggerconcern zijn positie op de markt voor windprojecten op zee in Noordwest-Europa.

Reageer op dit artikel