nieuws

Ozb gemiddeld 
2,4 procent hoger

bouwbreed Premium

De onroerende zaakbelasting (ozb) stijgt volgend jaar met gemiddeld 2,4 procent, het dubbele van de verwachte inflatie. Dit meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van een steekproef onder 109 gemeenten.

In Zevenaar stijgt de ozb met 16 procent het hardst. Dit kost een gemiddelde woningbezitter in de Gelderse gemeente bijna 39 euro per jaar meer. Ook Helmond (+15 procent) en Uitgeest (+11 procent) voeren een forse ozb-verhoging door. Huiseigenaren in Arnhem en Rhenen zijn in 2015 goedkoper uit. De ozb daalt daar met 7 procent en 4,5 procent.

De verwachte stijging van het gemiddelde bedrag voor ozb komt door hogere tarieven van gemeenten. De gemiddelde WOZ-waarde van woningen, de grondslag voor de ozb, daalt komend met jaar 3,3 procent.

Reageer op dit artikel