nieuws

Oranjewoud ziet winst halveren

bouwbreed Premium

Oranjewoud ziet winst halveren

Oranjewoud heeft in het derde kwartaal de nettowinst met 50,9 procent zien dalen. De omzet was wel 6,8 procent hoger dan een jaar eerder.

De topholding van zowel advies- en ingenieursbureau Antea Group als bouwer Strukton boekte een nettowinst van 3,4 miljoen euro, tegen 6,9 miljoen euro in het derde kwartaal van 2013. De omzet kwam uit op 677,7 miljoen euro.

 

De bedrijfsinkomsten in het segment ‘Techniek en gebouwen’ gingen flink onderuit. De bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 0,9 miljoen euro positief, tegen een verlies van 5,3 miljoen euro een jaar eerder. De bedrijfsopbrengsten uit Advies- en ingenieursdiensten bleef met 89,2 miljoen euro redelijk op peil. Het concern maakt wel melding van een omzetdaling in Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Mede daardoor kwam ook het bedrijfsresultaat (ebitda) 2,2 miljoen euro lager uit dan een jaar eerder.

 

Het segment ‘Civiele infrastructuur’ zag de omzet met bijna 10 miljoen euro stijgen, vooral dankzij de A15 Maasvlakte-Vaanplein en de A2 Maastricht. Op deze projecten nam het concern wel een aanvullende voorzieningen van 8,5 miljoen miljoen euro, waardoor het operationeel resultaat van het segment uitkwam op 3,3 miljoen euro negatief.

 

In de eerste negen maanden van het boekjaar jaar was Oranjewoud goed voor een bedrijfsresultaat (ebitda) behaald van 44,9 miljoen euro, een stijging met 8,9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De omzet ging met 15,9 procent omhoog naar ruim 1,6 miljard euro. De orderportefeuille had aan het einde van september een waarde van 3,09 miljard euro, een toename met 5 procent.

 

Het concern geeft geen prognoses voor het vierde kwartaal en heel 2014.

Reageer op dit artikel