nieuws

Omzet Imtech daalt

bouwbreed

Omzet Imtech daalt

Imtech zag de omzet in het derde kwartaal teruglopen van 1.064 miljoen naar 940 miljoen euro. De nettoschuld van het concern steeg van 836 miljoen naar 1.135 miljoen euro. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de technisch dienstverlener vanmorgen publiceerde.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) was 30,5 miljoen euro negatief. Het operationeel resultaat verbeterde van 8,4 miljoen negatief naar 5,6 miljoen euro negatief. Onder de streep resteert een verlies van 75 miljoen euro, tegenover ruim 96 miljoen euro in de min een jaar eerder.

Het geplaagde bedrijf meldt een werkkapitaal van 89 miljoen euro, fors minder dan de 336 miljoen van een jaar geleden. De orderinstroom daalde van 936 miljoen naar 862 miljoen euro.

Imtech spreekt geen verwachtingen uit voor 2014. De onderneming zegt alleen dat het dit boekjaar ziet als een ‘overgangsjaar’.

Reageer op dit artikel