nieuws

‘Installateur krijgt lastig voet aan Duitse grond’

bouwbreed Premium

‘Installateur krijgt lastig voet aan Duitse grond’

Het is voor Nederlandse installateurs lastig om in Duitsland voet aan de grond te krijgen. Dat meldt de Stichting Nederlands-Duitse Bouwexport (Nedubex). Wie een gasmeter-, watermeter- of meterkast wil aansluiten, moet namelijk ingeschreven staan in het ‘Installateurverzeichnis’.

Een Nederlandse installateur kan alleen op persoonlijke titel worden toegelaten, nadat hij een examen gedaan heeft. Nedubex vindt dat niet meer van deze tijd. Verschillende Nederlandse installatiebedrijven die momenteel projecten uitvoeren in Duitsland lopen tegen dit probleem aan en zijn gedwongen om voor de meteraanvraag een Duitse collega in te schakelen. Dit alles tegen een forse meerprijs.

Reageer op dit artikel