nieuws

Grootschalige bouw van woningen in Amsterdam

bouwbreed Premium

Grootschalige bouw van woningen in Amsterdam

De gemeente Amsterdam wil vanaf 2018 jaarlijks vijfduizend huizen bouwen. Om dit mogelijk te maken, worden procedures versneld, regels vereenvoudigd en staat de gemeente meer dan voorheen open voor bouwers en ontwikkelaars.

De maatregelen zijn vervat in het Actieplan Woningbouw 2014-2018 waarmee burgemeester en wethouders inmiddels hebben ingestemd. Het college wil voor het stimuleren van de bouw 60 miljoen euro uittrekken.

Wethouder bouwen en wonen, Laurens Ivens, wil met het bouwprogramma inspelen op de tienduizend nieuwkomers die jaarlijks in de hoofdstad gaan wonen. “Dat vraagt forse investeringen waarbij we niet meer alleen afhankelijk kunnen zijn van de bestaande partijen. Daarom zijn er andere partijen nodig zoals zelfbouwers, bouwgroepen en kleine bouwbedrijven”, laat hij weten.

Reageer op dit artikel