nieuws

EU keurt Duitse steun nieuwe energie goed

bouwbreed Premium

De Europese Commissie heeft de Duitse subsidieregelingen voor hernieuwbare energie goedgekeurd. Ook de kortingen die energie-intensieve bedrijven genieten op de opcenten op fossiele energie kunnen genade vinden in de ogen van de Commissie.

In enkele gevallen is de korting te hoog uitgevallen, waardoor die bedrijven een deel van hun korting moeten terugbetalen over de jaren 2013 en 2014.

Dit heeft de Commsisie besloten na een diepgravend onderzoek naar de Duitse wet die dit alles regelt. Het onderzoek is gestart na klachten van consumenten die bezwaren hebben tegen het feit dat juist energie-intensieve bedrijven minder behoeven te betalen terwijl zij juist de grootste vervuilers zijn. De klagers vonden dat hier sprake was van oneerlijke concurrentie. Dat is volgens de Commissie echter niet het geval.

Reageer op dit artikel