nieuws

CRH blijft somber over markt Nederland

bouwbreed Premium

CRH blijft somber over markt Nederland

CRH blijft somber over de Nederlandse markt. Vooral de verkoop en de prijs van cement heeft te lijden onder het “zwakke economische klimaat” in Nederland.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de Ierse bouwmaterialenleverancier. Het concern zag de verkopen in de eerste negen maanden van het jaar met 3 procent toenemen. Het bedrijfsresultaat (ebitda) in Europa komt dit jaar naar verwachting 10 procent hoger uit dan een jaar eerder.

Precieze cijfers over de Nederlandse markt geeft CRH niet. Het concern toont zich echter weinig positief. Zo hebben doe-het-zelfwinkels Gamma en Karwei last van consumenten die weinig besteden en een competitieve markt. De vraag naar betonproducten lijkt als gevolg van het iets mildere economische klimaat wel te zijn gestegen.

Reageer op dit artikel