nieuws

Cobouw 50: de lijst

bouwbreed

Wie zijn de vijftig grootste bouwers van ons land? Wie zijn de stijgers, dalers en nieuwkomers? Het is allemaal te vinden in deze lijst.

De bouw is nog lang niet uit het dal. Dat maakt het financiële overzicht van de grootste bouwondernemingen van Nederland andermaal duidelijk. In 2013 moest de top 50, na jaren van krimp, opnieuw inleveren. De bedrijfsopbrengsten daalden met 2,8 procent tot 30,9 miljard euro, bijna 1 miljard minder dan in 2012. De winstmarge (netto) zakte tegelijkertijd van een gemiddelde van 1,4 procent naar 1,1 procent. Met andere woorden: op de steeds verder afnemende omzet wordt steeds minder verdiend. De malaise wordt breed gevoeld. Maar liefst dertig bouwers kregen een omzetdaling voor hun kiezen; elf met 10 procent of meer.

Reageer op dit artikel