nieuws

Bouwfoto van de Dag: Lange duiker in Rotterdamse polder

bouwbreed

Medewerkers van de M.J. Oomen Groep plaatsen in de Prins Alexanderpolder in Rotterdam een van de grootste duikers in dit gebied. De polder behoort tot de laagst gelegen regio’s van Nederland en kent daardoor een ingewikkeld watersysteem, dat 460 duikers telt met een totale lengte van 14 kilometer.

 Onder de weg verbindt de 48 meter lange duiker de singels aan de Prinsenlaan. De oude duikers op die plek waren te laag komen te liggen, waardoor vervanging noodzakelijk was. Tegelijk met de ondergrondse watergang zijn ook alle gas-, water- en elektriciteitsleidingen boven en onder de oude duikers vervangen. De werkzaamheden aan de duiker worden naar verwachting woensdag afgerond, waarna de aannemer nog tot half december bezig is met straatwerk.

Reageer op dit artikel