nieuws

Bewoner betrokken bij buitenruimte

bouwbreed

Bewoners die een steentje bijdragen aan onderhoud, voelen zich meer betrokken bij hun buitenruimte. Bewonersparticipatie in het onderhoud begint vaak met de herinrichting van een straat, plein of park.

Volgens Harro Verhoeven, projectmanager bij CROW, is het cruciaal dat je bewoners niet moet laten discussiëren over ontwerpoplossingen. “Je moet het terugbrengen naar de vraag waarvoor de ruimte moet worden gebruikt. Daardoor kunnen bewoners aan het stuur zitten en feitelijk fungeren als opdrachtgever van de architect”, aldus Verhoeven.

In de bijlage Buitenruimte verder artikelen over onder andere versnipperd hout dat gebruikt wordt bij speelplaatsen en de compleet vernieuwde buitenruimte van de Universiteit van Amsterdam op Roeterseiland.

Lees hier de Bijlage buitenruimte

Reageer op dit artikel