nieuws

Zuid-Holland stopt geld in natuur en recreatie

bouwbreed Premium

Zuid-Holland stopt geld in natuur en recreatie

De provincie Zuid-Holland trekt 5,8 miljoen euro uit voor de aanleg van nieuwe natuurgebieden.Daarnaast is ruim 6,3 miljoen euro beschikbaar voor het beheer van bestaande natuur.

Het geld wordt onder meer besteed aan recreatievoorzieningen. Verder gaat een deel van het bedrag op aan het beheren van een aantal natuurgebieden die buiten de ecologische hoofdstructuur (EHS) liggen.

De provincie heeft grote ambities op het gebied van groen. Zo moeten er onder meer betere fiets-, wandel- en vaarroutes in groene gebieden komen.

De provincie heeft verder bekendgemaakt ruim zeven ton subsidiegeld te investeren in het Polderplan Weids Bloemendaal van de gemeente Waddinxveen. Het gaat er hierbij om dit natuur en recreatiegebied te behouden en de waarde voor recreanten te vergroten. Met de subsidie kan de bereikbaarheid van het gebied sterk worden verbeterd. Zo wordt bijvoorbeeld een nieuw wandelpad aangelegd.

Daarnaast staat ook het beheer van water en bodem op het programma; achterstallig baggerwerk wordt weggewerkt en de waterkwaliteit en de waterafvoer worden verbeterd.

Reageer op dit artikel