nieuws

Tobroco presenteert gewone en televersie van grotere wiellader Giant V761T

bouwbreed Premium

Tobroco presenteert gewone en televersie van grotere wiellader Giant V761T

Letterlijk de grootse blikvangers tijdens de Open Dagen waren de Giant V761T en de V761T Tele. Deze nieuwe machines worden door Tobroco omschreven als “intelligent, comfortabel en krachtig”. Op het speciaal aangelegde tijdelijke demonstratieterrein werden de machines in actie getoond aan de aanwezige vakpers.

De 761-series zijn uitgerust met een 76 pk Deutz motor, die voldoet aan de voor Europa vereiste Stage 3b norm. Standaard zit aan de motor een hydrauliekpomp gekoppeld, met een output van 80 l/min. Voor de zwaardere aanbouwdelen met een ‘High flow’ behoefte kan optioneel een load sensing systeem tot 150 l/min met 250 bar geleverd worden. Hierdoor wordt alleen het gevraagde hydraulisch vermogen geleverd (Power on Demand), hetgeen resulteert in brandstofbesparing.

Elektronische Flow-Sharing

Het intelligente powermanagement systeem zorgt voor een optimale verdeling van het aanwezige motorvermogen over de rij- en werkhydrauliek. De elektronische “Flow-Sharing” functionaliteit zorgt voor een constante verdeling van de olieflow, op verschillende functies en onafhankelijk van elkaar. Handmatig kan een prioriteit worden ingesteld.

Eco-drive systeem

De wielladers zijn zeer compact geconstrueerd en hebben door het geavanceerde CAN-bus communicatiesysteem een voorsprong in comfort, veiligheid en bedieningsgemak. Het eco-drive systeem zorgt voor een maximaal koppel bij een optimaal toerental. Op het moderne dashboard met boordcomputer is alle actuele informatie over de machine af te lezen.

Vele opties mogelijk

Naast de standaard uitvoering zijn er nog vele optiemogelijkheden, waaronder extra hydraulische functies op de hefarm, climate controle, luxe bedieningsconsole en het gepatenteerde stabilo-systeem. Met een verhoogde rijsnelheid ligt de maximale snelheid op 35 km/u.

Meer info: www.tobroco.nl.

Reageer op dit artikel