nieuws

Nieuwe hoogoven voor 200 miljoen

bouwbreed Premium

Nieuwe hoogoven voor 200 miljoen

Europa’s grootste hoogoven komt langzaam weer op toeren. Drie maanden staakte ThyssenKrupp de productie om de Zwelger II in Duisburg volledig te moderniseren. Kosten: 200 miljoen euro.

Op topdagen waren duizend mensen van diverse bouwfirma’s en ThyssenKrupp zelf aan de slag om de werkzaamheden binnen het krappe tijdschema te voltooien. Sinds de start 21 jaar geleden smolt Zwelger II een hoeveelheid van 78 miljoen ton ruw ijzer en behoort met dat volume tot de top tien in de wereld. Bij de modernisering is onder andere de 2 meter dikke vuurvaste muur van het hoogovenvat vernieuwd. Daarvoor was 7000 ton vuurvast materiaal nodig. Na de oplevering komt dagelijks 12.000 ton ruw ijzer uit de hoogoven.

Reageer op dit artikel