nieuws

‘Minister Kamp vergeet de bouw’

bouwbreed Premium

Het ministerie van Economische Zaken heeft te weinig oog voor de sector bouw en infra. Dat schrijft de Aannemersfederatie (AFNL) in een brief aan de Tweede Kamer.

De federatie meent al langer dat minister Kamp (economische zaken) te weinig doet voor de bouw. De op Prinsjesdag gepresenteerde begroting stemt de AFNL ook niet gelukkig. “Waar het ministerie terecht veel aandacht heeft voor de sector land- en tuinbouw, komt die andere maaksector, bouw en infra, er met een enkel zinnetje wel erg bekaaid van af”, schrijven Henk Klein Poelhuis (voorzitter) en Wim van der Maas (directeur) in een brief aan de leden van de Tweede Kamer. Het is volgens beiden onzin te beweren dat de bouw al ruim is bedeeld in het kabinet via de ministers Blok en Schultz. “Als scharnierpunt voor het huisvestingsbeleid en als opdrachtgever voor infrawerken zijn deze ministers weliswaar cruciaal, ze missen de verbinding met andere bedrijfssectoren.” Minister Kamp verdedigt volgende week zijn begroting.

Lees meer: AFNL hekelt hoge offertekosten bij aanbestedingen

Reageer op dit artikel