nieuws

Mebin schaft tweede mixer op batterijen aan

bouwbreed Premium

Mebin schaft tweede mixer op batterijen aan

Betonmortelleverancier Mebin heeft vorige maand een tweede betonmixer in gebruik genomen. Het gaat volgens het bedrijf om de allereerste vijf-asser-hybridekit met een ketelinhoud van 13,5 kubieke meter die volledig op batterijen draait.

De batterijen waar de ketel op draait worden door de mixer opgeladen tijdens het rijden. Bij het laden en lossen van de mixer staat de verbrandingsmotor uit. Met de nieuwe mixer wil de HeidelbergCement-dochter haar ervaring met hybride vervoer verder uitbouwen. Deze maand worden ook twaalf nieuwe betonmixers en vijf trailers in gebruik genomen. Mebin meldt dat investeren, ondanks het moeilijke economische klimaat in de sector, nodig blijft.

Reageer op dit artikel