nieuws

MBI introduceert ‘duurzamere’ steen

bouwbreed Premium

Betonsteenproducent MBI introduceert de Ecoforte. De fabrikant noemt het een ‘duurzamere’ steen omdat die met 30 procent minder cement is gemaakt waardoor de CO 2-uitstoot in de hele betonketen volgens MBI met 35 procent daalt.

In de steen zit ook 30 procent minder primair zand en grind. Die worden vervangen door herverwerkte en gezuiverde bodemas en door gerecyclede spoorwegballast. De fabrieken van MBI helpen deze voorraden aan te vullen door alle puin opnieuw te gebruiken.

De nieuwe steen heeft een sterke toplaag die slijtage en veroudering vermindert. Deze laag helpt het kernbetonmengsel zover aan te passen en te verduurzamen dat de steen met zo weinig mogelijk cement en primaire grondstoffen aan de sterkte-eisen voldoen. MBI stelt de Ecoforte vandaag voor in Houten op de Dag van de Openbare Ruimte.

Reageer op dit artikel