nieuws

Geberit brengt bod uit op branchegenoot Sanitect

bouwbreed Premium

Geberit brengt bod uit op branchegenoot Sanitect

De Zwitserse Sanitairproducent Geberit heeft een openbaar bod van ruim 1 miljard euro uitgebracht op alle aandelen van de Finse branchegenoot Sanitec. Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt.

Het bestuur van Sanitec, dat in Nederland bekend is van de merken Sphinx en Keramag, heeft zich inmiddels achter het bod geschaard. Twee van de grootste aandeelhouders van Sanitec hebben bovendien toegezegd hun stukken te zullen verkopen aan Geberit.

Met de fusie van de twee concerns ontstaat een onderneming met ongeveer 12.000 werknemers en een omzet van 2,6 miljard euro. Het nieuwe bedrijf zal daarmee marktleider worden op de Europese markt voor sanitaire producten.

Reageer op dit artikel