nieuws

Crowdfunding voor duizenden zonnepanelen

bouwbreed Premium

Crowdfunding voor duizenden zonnepanelen

De investering in 7000 zonnepanelen langs de A16 in Breda moet via crowdfunding bijelkaar worden gebracht. Dat meldt het CrowdfundingplatformZonnepanelenDelen.

Het project dat bekend staat als De zonnewijde is een burgerinitiatief dat wordt gesteund door de gemeente Breda. Aandelen in de zonnepanelen zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro.

Nog dit jaar wil het platform investeerders gaan aantrekken voor zonnepanelen op een kantoorpand in Almelo en bij een agrarisch bedrijf in Ens. Volgens de oprichter van ZonnepanelenDelen, Sven Pluut, groeit het aantal initiatieven van gebouweigenaren om zelf zonne-energie op te wekken. De publieke belangstelling hiervoor neemt toe. Het platform organiseert de financiering via particuliere investeerders. Zolang het project loopt, doen medewerkers van het platform onder meer de administratie.

Reageer op dit artikel