nieuws

Carrière: ‘Ik ben net even anders, geen grijzepakkenman‘

bouwbreed

Carrière: ‘Ik ben net even anders, geen grijzepakkenman‘

Na twintig jaar in loondienst vond Frank Swager (42) het tijd om voor zichzelf te beginnen met het bedrijf In Verstek. Swager gaat woningbouwprojecten begeleiden en is gespecialiseerd in vraaggestuurde ontwikkelingen. Voordat hij voor zichzelf begon, werkte hij als senior projectontwikkelaar bij ontwikkelaar LATEI. Hij kwam daar in 2002 in dienst na een loopbaan bij TBI Bouw.

Vanwaar deze overstap?

“Ik heb ongeveer twintig jaar voor twee achtereenvolgende opdrachtgevers gewerkt. De laatste jaren kreeg ik steeds meer de behoefte om voor meerdere opdrachtgevers te werken. Ik geloof dat het gezond is voor de woningbouw om een team van vaste mensen af te wisselen met wat vers bloed.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Het is al jaren mijn passie om te werken aan projecten waar mensen met plezier wonen. Ik ben erachter gekomen dat het mogelijk is met elke woonwens een betaalbaar huis te bouwen. Verder ben ik ondernemend, innovatief en vooruitstrevend. Mensen zeggen vaak: ‘je loopt als pionier voorop’. Ik kan daarbij terugvallen op een heel netwerk om zo nodig gezamenlijk een project uit te voeren. ”

Wat gaat u precies doen?

“Bedrijven en organisaties kunnen mij inhuren voor woningbouwgerelateerde projecten, advies en consultancy. Daarbij stel ik de klant centraal. Dat contact met de klant vind ik leuk omdat een huis een primaire behoefte is. Vóór de crisis was er een aanbodmarkt, nu is het steeds meer de klant die bepaalt wat er ontwikkeld wordt. Wat mij onderscheidt is kennis van sociale media. Dat gaat goed samen met kennis van vastgoed.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Ik hoop deel uit te maken van een groep zelfstandige vastgoedprofessionals die als club een vaste aanvulling vormt. Verder hoop ik dat er steeds meer vraaggestuurde woningbouw komt. Die onderscheidt zich van bestaande bouw doordat het huis op maat van de klant wordt gerealiseerd. Ik heb niet de behoefte om uit te groeien tot een bedrijf met medewerkers. Het gaat mij om productontwikkeling die aansluit bij de behoefte van de klant.”

Waar komt uw bedrijfsnaam In Verstek vandaan?

“Uit de meubelmakerij, een hobby van me. In verstek betekent: het verbinden van twee elementen. Verbinden doe ik ook. Ik verbind een klant met een realisator.”

U noemt zichzelf een ‘frivole projectmanager’. Waar zit dat in?

“Precies zoals het is. Zo word ik gekenmerkt. Ik ben net even anders, geen grijzepakkenman, maar eenbeetje ondeugend. Zo kan ik me onderscheiden.”

Reageer op dit artikel