nieuws

Carrière: ‘Binnen drie à vier weken was mijn overstap geregeld’

bouwbreed Premium

Carrière: ‘Binnen drie à vier weken was mijn overstap geregeld’

Snippe Projecten heeft Dennis van Eeken (42) in dienst genomen als hoofd Projectontwikkeling. Hij gaat zich vooral richten op de omvorming van bedrijventerrein Bergwijkpark naar woongebied Holland Park in Diemen. Van Eeken is afkomstig van M.J. De Nijs, waar hij dezelfde functie vervulde.

Vanwaar deze overstap?

“Ik heb acht jaar bij De Nijs gezeten. Projectontwikkeling daar was leuk, maar liep inmiddels als een geoliede machine. Daarom was ik toe aan nieuwe uitdaging. Ik ben toen verder gaan kijken en heb dat kenbaar gemaakt in mijn netwerk. Dat ging heel snel. Binnen drie à vier weken was mijn overstap naar Snippe geregeld.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Zowel ervaring met ontwikkeling bij een commerciële ontwikkelaar als bij een bouwer, waardoor ik beide facetten beheers. Ik heb ook een netwerk in beide disciplines. Dat maakt mogelijk dat ik me nu met gebiedsontwikkeling ga bezighouden.”

Wat gaat u precies doen?

“We gaan drieduizend woningen gefaseerd ontwikkelen vanaf 50 tot 100 vierkante meter in de wijk Holland Park. Dat doet Snippe samen met Bouwaccent. We zijn nu samen met de gemeente Diemen bezig met het uitwerken van het stedenbouwkundig plan. Daarna gaan we eerst de leegstaande kantoren op het huidige bedrijventerrein slopen en het terrein saneren. Komend voorjaar wordt het eerste bouwblok gebouwd. Als hoofd Projectontwikkeling ben ik samen met iemand van Bouwaccent aangesteld om het ontwikkelbedrijf vorm te geven. Omdat de druk op Holland Park heel groot is, gaat daar nu een groot deel van mijn tijd in zitten. Ik ga dus eerst de organisatie neerzetten. Daarna zal ik ook andere projecten op me nemen.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Dat Holland Park dan opgeleverd is. Verder hoop ik dat dat de markt wat aantrekt en we een hoop gekte in de markt kunnen voorkomen: dat we niet onnodig prijzen opdrijven en dat we goede producten tegen een goede prijs kunnen ontwikkelen. Ik hoop wel dat de gemeente Amsterdam een gepast grondbeleid voert.”

Welk project staat nog op uw verlanglijstje?

“Wat ik ongelooflijk mooi zou vinden is om een drijvend, blijvend appartementencomplex te realiseren, bijvoorbeeld in de haven van Rotterdam. Die plek is bij uitstek geschikt om dat te faciliteren. Ooit ben ik daar mee bezig geweest, maar liep toen tegen heel veel problemen aan. Nederland als waterland heeft die kennis en kunde zeker in huis en zou die hiervoor kunnen gebruiken.”

Reageer op dit artikel