nieuws

Bouwfoto van de Dag: Glazen overkapping in Westerbork

bouwbreed Premium

Bouwfoto van de Dag: Glazen overkapping in Westerbork

De vervallen, voormalige kampcommandantswoning in Westerbork wordt onder een glazen kas gezet. De bouw van de glazen overkapping is nodig om verdere achteruitgang te voorkomen. Ensel Staalconstructies uit Dokkum heeft een stalen constructie met een totaalgewicht van zo’n 65 ton over de houten villa uit 1939 gebouwd.

Het hoogste punt is 12 meter. Oving Architecten laat de kap van 25 bij 40 meter naar achteren doorlopen. Daar komt een presentatieruimte voor groepen. SS-commandant Albert Konrad Gemmeker woonde er van 1942 tot 1944. In die periode zijn 100.000 Joden, Sinti en Roma vanuit Kamp Westerbork naar concentratiekampen vervoerd. Hoofdaannemer Dijkstra Draisma hoopt de klus eind dit jaar op te leveren.

Reageer op dit artikel