nieuws

Betere sloten voor Rotterdamse huizen

bouwbreed Premium

Betere sloten voor Rotterdamse huizen

Om inbrekers het hoofd te bieden, trekken de gemeente Rotterdam en diverse corporaties 
1,8 miljoen euro uit. Het geld wordt onder meer besteed aan degelijk hang- en- sluitwerk en verlichting voor woningen. De gemeente investeert de helft, de corporaties moeten gezamenlijk minimaal het resterende bedrag ophoesten.

Het geld wordt in de periode tot en met 2016 geïnvesteerd in wijken met de meeste woninginbraken. Per buurt wordt bekeken welke maatregelen het meest rendabel zijn. In sommige wijken heeft het aanbrengen van hang- en sluitwerk prioriteit, terwijl in een andere buurt juist de verlichting onder handen wordt genomen of camera’s worden geplaatst, laat de gemeente weten.

Naast het daadwerkelijk nemen van maatregelen om de situatie te verbeteren, worden buurtbewoners huis-aan-huis geadviseerd welke sloten zij het best kunnen gebruiken. Tot en met september van dit jaar werd in de havenstad 2743 keer ingebroken.

Reageer op dit artikel