nieuws

AGC breidt reeks isolerend glas voor woningbouw uit

bouwbreed Premium

Glasfabrikant AGC heeft zijn reeks Iplus uitgebreid met nieuwe thermisch isolerende beglazingen voor de woningbouw.

Dat zijn onder meer de Advanced 1.0 en Advanced 1.0T* met een U-waarde van 1.0. De fabrikant noemt de Advanced 1.0T de eerste hardbare coating met een lichttransmissie van 80 procent en een zontoetredingsfactor van 60 procent. De Top 1.1 en Top 1.1T* heeft een U-waarde van 1.1. Voor grote glaspuien op het zuiden adviseert de fabrikant zijn EnergyN en EnergyNT*. Deze beglazingen hebben een U-waarde van 1.0 en een zontoetredingsfactor van 41 en 42 procent. De coatings van de varianten LS en LST* zijn aangepast aan drievoudige beglazingen met een U-waarde van 0,7 en een zontoetredingsfactor van 73 procent.

Bij een hoge thermische isolatie kan op de buitenruit condens ontstaan. AGC voorziet zijn AF Top en AF EnergyN daarom van een dubbele coating die de condensvorming beperkt of zelfs voorkomt. De coating helpt de versie AF Top ook thermisch te isoleren. De variant AF Energyn krijgt er volgens de glasfabrikant uit Tiel een betere zonregulering door. De Iplus-producten voldoen in driedubbele beglazingen aan de bepalingen van het label ‘Passiv-Haus’.

Reageer op dit artikel