nieuws

Groei aantal winkelmeters komt vrijwel tot stilstand

bouwbreed

Groei aantal winkelmeters komt vrijwel tot stilstand

De groei van het aantal winkelmeters is in 2013 vrijwel tot stilstand gekomen. De leegstand is voor het zevende jaar op rij toegenomen.

Bouwers hebben in de winkelbranche niet veel meer te zoeken. Voor de crisis in 2008 uitbrak werd jaarlijks een oppervlakte van zeventig voetbalvelden aan het areaal toegevoegd. Onderzoeksbureau Locatus signaleert in de periode 2003 – 2008 een gemiddelde groei van ruim 10 procent. Van die snelle toename van de vierkante meters winkelvloer is vrijwel niets meer over. De schaalvergroting die op bescheiden niveau nog plaats vindt, vloeit alleen voort uit uitbreidingplannen van ondernemers.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels