nieuws

Rotterdam Centraal krijgt daglichtprijs

bouwbreed Premium

Rotterdam Centraal krijgt daglichtprijs

De Daylight Award van de Stichting Living Daylights is dit jaar voor het ontwerpteam van het nieuwe Centraal Station van Rotterdam. Hierin is sprake van een uitstekende benutting van de mogelijkheden die daglicht biedt, vind de jury.

De reiziger kijkt op veel plekken door het hele station en kan zich mede dankzij het plezierige licht prima oriënteren, zo wordt vastgesteld. De prijsuitreikende stichting heeft als doel opdrachtgevers en ontwerpers te stimuleren daglichttoepassingen integraal in het ontwerp van gebouwen mee te nemen. Een en ander met als doel het creëren van gezondere gebouwen. In totaal waren er voor deze vierde editie van de prijsuitreiking tachtig inzendingen.

Lees meer over de Stichting Living Daylights

Reageer op dit artikel