nieuws

PR 736 eerste Stage 4 bulldozer van Liebherr

bouwbreed

PR 736 eerste Stage 4 bulldozer van Liebherr

Bulldozer PR 736 met Stage 4 motor was de grote blikvanger tijdens de open dagen van Wynmalen & Hausmann in Heteren.

De nieuwe Liebherr PR 736 is de eerste machine waarin de nieuwe Liebherr fase 4 motor is toegepast, zo meldt Coen Posthumus,commercieel directeur van de Liebherr/Amman importeur. Op de ochtend van de eerste open dag werd de machine letterlijk ‘onthuld’ door het wegtrekken van een grote vlag.

Volgens Posthumus is de Stage 4 motor compleet opnieuw ontworpen en werkt hij dusdanig, dat alleen gebruik gemaakt hoeft te worden van add blue. Een roetfilter is niet benodigd, waardoor schoonbranden en kostbare vervanging volledig wordt vermeden.

De 20-25 tons PR 736 met 150 kW vermogen is de eerste en kleinste uit de bulldozer-serie met Stage 4/Tier 4 final motor. De serie omvat verder de PR 746 en PR 756.Succesvolle open dagen


De op 19 en 20 september gehouden open dagen in het vorig jaar betrokken fraaie nieuwe pand in Heteren zijn succesvol gelopen. De zichtlocatie aan de A50 tussen Arnhem en Nijmagen was goed bereikbaar en het weer werkte ook mee.

De bezoekers kregen veel machines te zien, naast de tientallen graafmachines ook de zestig tons R956 Litronic van Martens en Van oord, een D 9508 (V8) uit de Liebherr Reman stal, het compact kraantje Nemaasko NK 1000 en trommelzeefmachine NH 6020 HA van Neuenhauser.

Meer info en foto’s op:
http://wynmalenhausmann.nl.

Reageer op dit artikel