nieuws

Overleg inzake luchtbehandeling in scholen nodig

bouwbreed

Overleg inzake luchtbehandeling in scholen nodig

De luchtbehandelingssystemen in schoolgebouwen laten te wensen over. Om de problemen op te lossen, overlegt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met de installatiesector.

Dat zegt staatssecretaris Sander Dekker in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer. Hij tekent daarbij aan dat een meerderheid van de scholen waarbij systemen zijn aangebracht om de luchtkwaliteit te verbeteren, hierover tevreden zijn.

Dekker zegt zich niet te kunnen vinden in de conclusies die werden getrokken tijdens een radio-uitzending van BNR. Daarin werd onder meer gezegd dat in vrijwel alle Nederlandse scholen de kwaliteit van de lucht te wensen overlaat. Volgens de bewindsman komt dat beeld niet overeen met uiteenlopende evaluaties. Niettemin wijst hij erop dat een slecht binnenmilieu in scholen grote gevolgen kan hebben voor de leerprestaties van kinderen. In dat kader geeft hij aan dat schoolbesturen per 1 januari 2015 zelf maatregelen kunnen treffen op het gebied van onderhoud en gebouwaanpassingen. Dit moet ertoe leiden dat de luchtkwaliteit in scholen waar nodig wordt verbeterd.

Reageer op dit artikel