nieuws

Oranjewoud boekt weer zwarte cijfers

bouwbreed

Oranjewoud boekt weer zwarte cijfers

Oranjewoud heeft de eerste zes maanden van het jaar een nettowinst van 100.000 euro geboekt. Het moederbedrijf van Strukton en ingenieursbureau Antea Group schreef een jaar geleden nog een min van 6,4 miljoen euro.

Dat heeft het beursgenoteerde concern vrijdag nabeurs bekendgemaakt. De omzet ging met 23,5 procent omhoog naar 933,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 44 procent naar 23,2 miljoen euro. Oranjewoud profiteerde onder meer van de overname van de railactiviteiten van Balfour Beatty. De orderportefeuille steeg mede daardoor van 2,5 miljard naar 3,4 miljard euro.

Het bedrijf spreekt in een schriftelijke toelichting op de cijfers van een “aanzienlijk beter” resultaat, ondanks dat de marktomstandigheden in Nederland “onveranderd uitdagend” bleven.

Oranjewoud meldt wel dat Strukton per 30 juni 2013 “niet compliant” is ten aanzien van de bankenconvenanten. “Bij de banken is een waiververzoek ingediend en dit zal op korte termijn worden afgewikkeld.” Verwacht wordt dat de bouwer “ultimo 2014” weer aan de afspraken voldoet. Strukton heeft naar verwachting geen aanvullende financiering nodig. Zelf voldoet houdstermaatschappij Oranjewoud wel aan de financieringsafspraken.

Het concern geeft geen prognose voor komend halfjaar.

Reageer op dit artikel