nieuws

Op alles voorbereid

bouwbreed Premium

Op alles voorbereid

Brussel schrapt volgend jaar de melkquota; Royal FrieslandCampina verwacht dat door die maatregel in bijvoorbeeld Borculo steeds meer melk wordt aangeboden aan de poort van de zuivelfabriek van FrieslandCampina Domo. Tebodin Engineers & Contractors ontwierp daarom voor deze vestiging een nieuwe fabriek van 135 miljoen euro waar na de oplevering in 2015 melk wordt omgezet in poeder.

FrieslandCampina laat voor 41 miljoen euro ook de bestaande voorzieningen uitbreiden om de verwachte extra melk op te vangen. Een leidingenbrug verbindt het nieuwe en het uitgebreide bestaande deel. Het zuivelconcern lijkt op alles voorbereid: eind juli werden al vier opslagtanks geplaatst bij de nieuwe melkpoederfabriek. De inhoud: 350.000 liter per stuk.

Reageer op dit artikel