nieuws

Keurmerk comfortabel wonen

bouwbreed

Keurmerk comfortabel wonen

Banken, investeerders en ontwikkelaars die gelieerd zijn aan de Dutch Green Building Council (DGBC) willen vrijdag een strategie bepalen om de woningmarkt te verduurzamen. Gedacht wordt aan een toekomstig keurmerk voor comfortabel wonen.

Dat zei Annemarie van Doorn, directeur van de DGBC op Ecobouw in Utrecht. Hoe de ambitie precies luidt is nog onduidelijk. “Maar de belangrijkste vragen zijn: hoe krijgen we de eindgebruiker mee en waar liggen volgens ons kansen?” De DGBC, die de kantorenmarkt al redelijk weet te ‘vergroenen’, wil nu ook de woningmarkt verduurzamen. “In de ruimste zin van het woord”, benadrukte Van Doorn (rechts op de foto). “Het gaat niet alleen om energiebesparing, maar ook om zaken als gezondheid, comfort en leefomgeving.” Iets willen is één ding, de harten van woonconsumenten laten zich moeilijk stelen, weet de directeur die betrokken was bij de oprichting van de DGBC. “De grote vraag is: waar slaat hij op aan.”

Lees meer: De woning moet weer knus en gezellig zijn

Reageer op dit artikel